Bezlepkové švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Potřebujeme:
- 14 ks švestek
- 1 ks vejce
- 15 lžic Jizerku + podle potřeby
- 5 lžic mléka
- špetka soli
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce másla
- strouhaný tvaroh na posypání
- moučkový cukr
- rozpuštěné máslo
Postup:
- V míse utřeme tvaroh s vejcem. Potom přidáme změklé máslo, špetku soli, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme mouku a nejlépe na válu zpracujeme rychle do těsta.
- Z těsta si připravíme váleček, který nakrájíme na 14 špalíčků, ze kterých pomoučněnou rukou tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené švestky (nebo i jiné ovoce).
- Jelikož se jedná o bezlepkové těsto, je nutno pracovat s pomoučněnýma rukama, jelikož těsto má občas tendenci se více lepit.
- Knedlíky vyválíme do kulatého tvaru a dáváme do jemně osolené vařící vody. Vaříme 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné knedlíky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára.
- Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář