Čokoládové muffiny BZL
Suroviny:
- 110 g Jizerky
- 110 g pohankové
- 2 čl prdopeč
- 170 ml mléka
- 125 g másla
- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 2 pl kakaa
- 100 g hořké čokolády
Postup:
- Mouky smícháme s prdopečem, přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a kakao. Vypracujeme těsto, a přidáme nakrájenou čokoládu.
- Košíčky naplníme do ¾ směsí a vrch posypeme kousky čokolády.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20-25 minut až vyběhnout a zezlátnou.
Pozn.: Hlavně prvních 10 minut neotevírat troubu jinak nevyběhnou. Můžeme čokoládu obměnit třeba ořechy či ovocem.
Náhledy fotografií ze složky Zákusky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář