Bílkové řezy bez mouky
Suroviny:
- 8 bílků
- 200 g moučkového cukru
- 170 g strouhaného kokosu
- 1 kl. škrobové moučky
Krémová náplň:
- 2 pl. silné instantní kávy
- 8 žloutků
- 120 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g másla
Na dohotovení:
- rybízový džem
- strouhaný kokos
- tuk a kokos na vytření a vysypání plechu
Postup:
- Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžících do něj zapracujeme moučkový cukr. Zvlášť smícháme kokos se škrobovou moučkou a sypkou směs vmícháme do bílkové směsi. Hmotu rozetřeme na tukem potřený a strouhaným kokosem posypaný list papíru na plechu a plát pečeme v mírně předehřáté troubě nejprve při 150 °C asi 10 minut, a pak jej dopečeme při 120 °C.
- Vychladlý rozdělíme podélně na 3 stejně velké pásy. Dva potřeme rybízovým džemem, na který naneseme krém.
- Krém si připravíme tak že si uvaříme trochu silné kávy a necháme zchladnout. Žloutky s oběma druhy cukru a kávou svaříme za stálého šlehání v kotlíku nad párou či v horké lázni do pěny, a jakmile zhoustne, odstavíme ji. Zchladlý základ zašleháme do másla, vypracovaného šlehačem s trochou cukru moučka doběla.
- Část připraveného krému ovšem odložíme stranou. Oba džemem a krémem potřené pláty složíme na sebe, nahoru přiložíme třetí a tvar chlebíčku pečlivě upravíme. Povrch i boky nakonec potřeme zbylým krémem a posypeme kokosem. Po patřičném zchladnutí hranolek rozdělíme na řezy.
Náhledy fotografií ze složky Zákusky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář