Vanilkové rohlíčky BZL
Suroviny:
- 100 g Jizerka
- 50 g Schär C
- 1 pl Solamylu
- 30 g moučkového cukru
- 50 g mletých ořechů
- 100 g másla
- 1 žloutek
- citronová kůra
na obalení - moučkový a vanilkový cukr
Postup:
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 1/2 hodinky uležet do lednice (nejlépe přes noc). Vyndáme z lednice v dostatečném čase, aby trochu povolilo.
- Z těsta naděláme stejné rohlíčky, které klademe na plech vyložený papírem.
- Pečeme při 160 °C cca 15 minut dozlatova, po upečení vždy nechám zcela vychladnout na plechu, nikdy nesundávat úplně horké, rohlíčky by se rozpadly.
- Nakonec rohlíčky obalíme v moučkovém a vanilkovém cukr, a pokud je hned nesníme tak je uložíme do krabice s ostatním cukrovím.
cca 40 kusů
Náhledy fotografií ze složky Cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář