Citrónové jazýčky BZL
Suroviny:
- 200 g jizerky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- šťáva a kůra z ½ citrónu
- čokoládová poleva
Postup:
- Připravíme si všechny suroviny, navážíme a vyndáme z lednice a necháme povolit při pokojové teplotě.
- Vypracujeme si ze surovin hladké těsto, které dáme do folie a necháme odležet v lednici asi 1 hodinu (nebo přes noc).
- Dáváme těsto do dobře vymazaných a vysypaných formiček (nejlépe vysypat pokaždé když tam dáváme nové těsto, jdou lépe vyklepnout) na ořechy či pracny (podle toho co máme doma), a dáváme na plech a pečeme při 175 °C cca 15 minut.
- Necháme chvíli vychladnout a vyklepneme, a necháme zcela vychladnout. Poté máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
cca 30 kusů
Náhledy fotografií ze složky Cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář