Prošívaná deka BZL
Suroviny:
- 2 hrnky Jizerky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 2 pl. kakaa
- 1 prdopeč
Tvaroh
- 2 tvarohy
- 1 vejce
- 7 pl. cukru
- citronová kůra
Postup:
- Všechny suroviny na tvaroh smícháme a utřeme, aby byl tvaroh nadýchaný.
- Oddělíme si bílky od žloutků, bílky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme žloutky a zašleháme. Poté přidáme olej a poté vše ostatní, opatrně promícháme.
- Nalijeme na plech vymazaný a vysypaný. Do zdobícího sáčku si dáme tvaroh, který nastříkáme napříč z každé strany mřížku.
- Nachystaný těsto dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 35 minut (podle vlastnosti trouby, vyzkoušíme špejlí, jestli je hotová).
- Po vychladnutí pocukrujeme.
Náhledy fotografií ze složky Buchty a bábovky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář