Koláč ze zakysané smetany BZL
Suroviny:
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 vejce
- 1 prdopeč
- 1 kelímek krystalového cukru
- 2 kelímky Jizerky
- Jakékoliv ovoce
Drobenka:
- Mouka
- Moučkový cukr
- máslo
Postup:
- Připravíme si suroviny na drobenku a připravíme si jí.
- Vyšleháme si bílky s cukry, přidáme žloutky a zašleháme. Do vzniklé pěny opatrně přimícháme zakysanou smetanu, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a umícháme těsto.
- Těsto přendáme na plech či do formy vymazané a vysypané a urovnáme, a poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 60 minut (po upečení necháme ještě 10 minut v troubě oddechnout). Poté vyndáme z trouby.
- Necháme zcela vychladnout a poté vyndáme z formy a poté podáváme.
Náhledy fotografií ze složky Buchty a bábovky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář