Buchta ze smetanového těsta s tvarohem BZL
Suroviny:
- 3 vejce
- 1 hrnek kr. cukru
- 2 hrnky Jizerky
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 pl kakaa
- 1 pl jedlé sody
- 8 pl oleje
Krém:
- 1 tvaroh
- 1 žloutek
- 2 pl mléka
- 5 pl mouč. cukru
- 1 pl vanilkového pudinku v prášku
Postup:
- Do mísy si přichystáme všechny přísady na krém, který utřeme vidličkou.
- Vyšleháme bílky s cukrem, poté přidáme žloutky a pořádně zašleháme, do vzniklé pěny přidáme olej a kakao. Poté přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou se sodou.
- 1/3 těsta nalijeme na plech vymazaný a vysypaný a pořádně rozetřeme po celé ploše a lžičkou klademe na těsto kopečky z připraveného krému. Zakryjeme zbylým těstem a rozetřeme.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 30 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme.
Náhledy fotografií ze složky Buchty a bábovky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář