Beránek BZL
Suroviny:
- 220 g Jizerky
- 4 vejce
- 90 g třtinového cukru
- 110 ml oleje
- 1 čl nastrouhané kůry z citronu
- 1 prdopeč
- Špetka soli
Postup:
- V míse utřeme žloutky s cukrem a solí. Poté přidáme za stálého míchání olej s moukou smíchanou s prdopečem.
- Z bílků vyšleháme sníh a spolu s citronovou kůrou vpracujeme do těsta.
- Těsto vlijeme do formy na beránka, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut při 170 °C.
- Po vychladnutí vyklopíme a posypeme jen cukrem, nebo polijeme polevou.
Náhledy fotografií ze složky Buchty a bábovky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář