Bábovka
Těsto:
- 1 hrnek teplé vody
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 ks vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 sklenka oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
Podle potřeby:
- mouka na vysypání
- tuk na vymazání
- cukr moučka
Postup:
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.
- Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
- Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 Co. Potom přidáme na 180 Co a dopékáme asi ještě 40 minut. Zkusíme špejlí jestli je uvnitř hotová.
- Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.
Náhledy fotografií ze složky Buchty a bábovky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář