Bezlepkové houskové knedlíky
Suroviny:
- 200 g jizerky
- 200 ml vlažného mléka
- BZL pečivo (dají se použít i burisony)
- 1 vejce
- 10g droždí
- trochu cukru
- sůl
- lžíce oleje
Postup:
- Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu cukru. Až se kvasnice rozpustí, přidáme ostatní přísady (ale pečivo ne).
- Šleháme asi minutu šlehačem na nejvyšší obrátky. Potom přidáme pečivo a zamícháme vařečkou.
- Silikonovou formu vymažu olejem. Těsto nalijeme do misky a potřeme ještě trochou oleje. Dám do mikrovlnky, zapneme jí asi na 10-15 vteřin a vypneme. Nechám v zavřené mikrovlnce nakynout asi 20-25 minut (jde to opravdu krásně a rychle).
- Po nakynutí zapneme na 5 minut na cca 700 W a necháme uvařit. Poté knedlík vyklopíme na prkénko a nití rozkrojíme na půl a potom krájíme klasicky jako kupovaný knedlík.
Náhledy fotografií ze složky Přílohy
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář