Roláda z mletého masa
Suroviny:
- 1 kg mletého masa
- 2 pl soli
- mletý pepř
- 120 g plnotučné hořčice
- 100 g plátků šunky (může být i slanina)
- 100 g plátků sýra
- 100 ml mléka
- 400 g míchané zeleniny
- 1 pl vegety
- 1 pl másla
- 1 zakysaná smetana
Postup:
- Mleté maso osolíme, opepříme, přilijeme mléko a důkladně promícháme a odložíme do chladničky (nejlépe přes noc).
- Na pracovní desku rozložíme utěrku, na ní dáme alobal ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme na alobal ve vrstvě vysoké asi 1 až 1,5 cm, povrch uhladíme a potřeme hořčicí. Na ní položíme plátky šunky a sýra.
- Pomocí utěrky a alobalu svineme maso do tvaru rolády a položíme do vymazaného pekáčku. Roládu potřeme zakysanou smetanou, podlijeme trochou vody a pečeme při teplotě 180 ºC asi 40 minut. Během pečení potíráme smetanou a podléváme. Hotovou roládu nakrájíme a podáváme s dušenou zeleninou.
- Nemusíme podávat zeleninu, můžeme dát jen přílohu rýži či třeba bramborový knedlík, záleží na libosti.
Náhledy fotografií ze složky Pokrmy z masa
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář