Bezlepkové bulky
Suroviny:
- 270 g Jizerky
- 1 čl soli
- ½ kostky kvasnic
- 200 ml mléka
- 1čl cukru
- 3 pl oleje
- posyp
Postup:
- Zaděláme si kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic.
- Ostatní přísady si připravíme do mísy, a poté přidáme vzešlí kvásek. A pořádně zamícháme.
- Připravíme si plech, který si vyložíme papírem na pečení. Z těsta vytvoříme 4 bulky a dáme na plech, poté je 2x nakrojíme nožem namočeným ve vlažné vodě. Poté je potřeme buď vlažným mlékem, nebo postačí vlažná voda a posypeme dle vlastní chuti: sůl, kmín, sezam, sýr apod.
- Takto připravené bulky necháme cca 10 minut nakynout.
- Předehřejeme si troubu na 180°C a vložíme plech a pečeme cca 20 minut, dokud nejsou z vrchu zlatavé.
Náhledy fotografií ze složky Pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář